Om mig - Exempel

20201104_145938

 Här ovan bor jag med kennel klummeklots.

jag heter Berit och bor med min sambo Bengt. Vi bor på en stor skogsbruksfastighet utanför söderhamn.

I kenneln finns nu 4 långhårig collie snart 5 då dottern som oxå bor på gården behåller en tik ur senaste kulllen som föddes den 27 november 2022.
Dottern flyttade in på gården när svärmor flyttade ut. Hon driver stall och har 3 hästar på gården, och även 2 av collierna bor hos henne. 

Hon delar oxå mitt intresse med hundarna så hon kommer oxå att tävla några hundar i lyd och spår. Hon är även intresserad av vallning så vi kommer att skaffa får nästa sommar.

Mitt intresse för hundar fick jag när jag var 7 år när mina föräldrar köpte en Labrador. En mycket trevlig hund som min syster gick på SBK för att lära sig lydnad. Han blev 13 år. Då hade jag flyttat hemifrån och köpt min första egna hund, som tyvärr visade sig inte vara den bästa.
Han var en blandras mellan schäfer och Östsibirisk Laika, med mycket skärpa. Man fick lära sig ett och annat, började redan då 1986 på SBK.
Är fortfarande medlem där och tränar och tävlar. Så min Hane kommer jag nu till våren att starta Apell med.
Det har varit en del hundar som passerat vårat liv. En speciell hund som lärde mig mycket var en Golden Retriever som var en underbar hund,som jag gick jaktkurs med och även spårade en del. Efter det kom Tollaren in i mitt liv, som en livlig krabat som fyllde mitt liv med spårträning lydnadsträning och gick även en bevakningskurs, han skulle bli tjänstehund, men tyvärr somnade han på certproven under stillasittande bevakning.
Så han blev tyvärr inte godkänd.
Kunde konstatera senare att han hade kronisk magkatarr, som senare i livet gick över till blödande magsår. Han gick bort alldeles för tidigt.

Min kennels första kull var en kull Tervueren valpar.
Den föddes 2001-09-01, Det blev bara 3 valpar.

Har nu gått över till Långhårig Collie sedan min dotter köpte en collie 2007, en collie som gjorde ett bra mh och vi provade även att kora henne men tyvär var hon en fin dam och vela inte riktigt kampa ordentligt i en blodig trasa efter hunden innan.  Men vi fick fint omdöme på henne och många var förvånad över hennes mentalitet då hon inte hade en enda rädsla, dottern tävlde även i lydnad på henne. Vi tog en kull på henne och fick då endast en valp, en tik som dottern behöll, som hon sedan också tävlade i lydnad med.  där började mitt intresse för collievalp och ett intresse att avla fram sunda och mentalt stabila och aktiva collies. 

 

 

Fotoalbum

d o c o f o p
j o j o k o b
j o b
bil j o k
bild jag